TrackTime | Trackday Race Auto Verhuur. Zelf Rijden Op Circuit
TrackTime | Trackday Race Auto Verhuur. Zelf Rijden Op Circuit
TrackTime | Zelf Rijden Op Circuit Zolder Spa Francorchamps

Wat is een trackday

 

trackdays circuit zolder spa francorchamps

 

 

 

Een trackday of een circuit dag is een georganiseerd evenement waar deelnemers met een auto of motor kunnen rijden op een circuit. Een trackday is de ideale gelegenheid om op een veilige en legale manier snel met je auto te kunnen rijden.  Er heersen geen snelheidslimieten.  Wel is het zo dat er op een trackday meestal uitdrukkelijk geen competitie mag gehouden worden. Racen, om ter snelste rondjes afleggen e.d. zijn dan ook verboden.

 

Deelnemen aan een trackday kan tegenwoordig op bijna alle circuits. De meest gangbare eisen voor deelname zijn een rijbewijs en het betalen van inkom.  Meestal geldt er ook een minimum leeftijd van 16 jaar voor passagiers.

 

Het verloop van een trackday verschilt per organisator.  Op sommige dagen worden de deelnemers ingedeeld in groepen al naargelang hun ervaring. Er mag dan per groep om de beurt gereden worden.  Daarnaast zijn er ook trackdays die gereden worden onder het zogenaamde Open Pitlane principe. Hierbij zijn er geen groepen en kan iedereen op elk moment het circuit op. Deze Open Pitlane Trackdays zijn meestal iets duurder in prijs, maar men krijgt per slot van rekening ook meer circuit tijd.

 

Een trackday is een geschikte setting om voertuigbeheersing en  rijvaardigheden te verbeteren. Men kan er in een geschikt kader leren hoe een voertuig zich gedraagt op de limiet. De kennis en ervaring die deelnemers tijdens een trackday opdoen heeft vaak een positieve invloed op hun verkeersveiligheid.

De nadruk ligt echter voornamelijk op plezier maken. Het is een gezellige dag waar gelijkgezinden in een veilige omgeving komen genieten van autosport.

TrackTime biedt:

 

Tijdens trackdays biedt TrackTime de volgende diensten aan:

 

TrackTime


Praktisch